Gearbest мнения и ръководство за пазаруване

Gearbest - как да пазаруваме изгодно - dpanov.com

Безопасно ли е да пазарувате от Gearbest? 

В тази публикация ще разгледаме какви са възможностите в платформата, какво може да се купува, дали е изгодно да се поръчва от нея и как въобще се пазарува от Геарбест.

 

Какъв магазин е Gearbest?

Gearbest е един от най-големите магазини, които продават стоки в цял свят. Седалището на мащабния електронен търговец е в Китай.

В платформата може да откриете най-разнообразни продукти – от четки за зъби, дрехи, инструменти, велосипеди, скутери и т.н.

Gearbest е известен с изключителните си оферти за покупка на електроника. Може да откриете всякакви стоки, които са на толкова ниски цени, че веднага ще изпаднете в екстаз от изгодната за покупка цена.

Особено, ако сте фен на някоя китайска марка продукти, в онлайн платформата със сигурност ще я откриете и то вероятно на най-добрата цена, на която сте срещали въпросния продукт.

В платформата може да откриете както висококачествени и оригинални продукти, така и с по-ниско качество, но те са все по-голяма рядкост, поради стриктните правила на собствениците на Gearbest, касаещи търговците и техните стоки.

към Gearbest ➔

 

Надеждност на платформата

Началото на платформата е дадено през 2014 година. В момента сайта разполага с около 50 склада в цял свят, откъдето се изпращат поръчките.

Gearbest работи с над 5000 китайски компании, както и с редица световноизвестни производители, като сред най-големите са Huawei, Lenovo, Xiaomi.

Огромното предимство на платформата е, че получавате най-добрите ценови оферти, тъй като се елиминират редицата посредници, които допълнително оскъпяват продуктите.

Gearbest строго контролира търговците, поради което те самите гарантират, че всички продукти са оригинални и с най-добро качество.

Компанията се ангажира със следните гаранции и услуги:

  • 7 дни гаранция за продукт DOA (Dead On Arrival)

Ако получите повреден или неработещ продукт, може да изберете между замяна или възстановяване на цялата сума.

  • 30 дни безусловна гаранция за неразопаковани артикули

Ако в рамките на посочения период се откажете от поръчания продукт, решите че не го искате вече, Gearbest ще ви върнат парите за него.

  • 45 дни гаранция за връщане на парите

Ако в рамките на посочения период продуктът дефектира, имате възможност да го замените или да ви върнат заплатената сума.

  • 1 година гаранция

В страницата на всеки продукт е записан гаранционния срок, а ако няма информация, се приема, че е една година. В този период може да разчитате на качествен ремонт, ако се повреди артикула.

  • 24/7 мултиезиково обслужване

Може да се свържете денонощно с кол центъра на платформата чрез съобщение във Facebook, онлайн чат, имейл или по телефон. Обслужваните езици са: английски, руски, френски, испански, италиански, немски, японски, турски и полски.

 

Плащане на поръчки

В Gearbest може да заплащате поръчките си с два от най-масово разпространените методи в цял свят. Ето и кои са те:

 

Paypal

Пазаруването с Paypal спомага за още по-голяма защита на заплатената сума, тъй като знаем, че в рамките на до шест месеца, сумата ни е застрахована и при сериозен проблем с получаването на заплатения продукт или изобщо при липсата му, т.е. недоставянето му, от Paypal ще ни възстановят парите.

Този метод на плащане се използва от цял свят и може да бъдете сигурни в застраховката на парите ви. Това и е едно от предимството на Gearbest пред Aliexpress, тъй като е налична възможността за използване на може би най-голямата виртуална банка в света за разплащане – Paypal.

 

Банкова карта

Този метод е стандартен и също е максимално подсигурен. Още повече, че в България вече масово са разпространени виртуални карти за разплащане, които водят до още по-голяма сигурност на разплащанията ви.

Съветвам ви да инсталирате приложението на Revolut и да използвате безплатната виртуална карта, с която да осъществявате плащания навсякъде в интернет.

Също така имате възможност да използвате всяка дебитна или кредитна карта, с която разполагате, тъй като се приемат плащания с всички валидни по света банкови карти.

 

Промо купон кодове в Gearbest

Промоционалните ваучери и кодове за отстъпки в Геарбест могат да бъдат предоставени от самата платформа или от конкретен търговец, който ви предлага намаление при покупка при определени условия от неговия магазин.

Условно тези промо кодове се делят на:

 

Талони с фиксирана отстъпка

Размерът на намалението е абсолютно зададен и описан в условията за използването на този вид промо код. Може да получите много голяма отстъпка в цената, ако купувате скъп продукт от платформата.

Дори код за 1 долар не е за подценяване, защото при закупуване на продукт за 10 долара и използването на подобен код, това ще доведе до 10% отстъпка в крайната цена.

 

Ваучери с процентно намаление

Това са най-масово разпространените ваучери в цял свят. Получавате конкретен процент отстъпка, който може да е обвързан с продукт, магазин на търговец или за всички продукти в платформата.

 

Купон код – подарък

При наличието на подобно предложение от някой търговец, може да бъдете радостни, че ще получите бонус – подарък, ако направите поръчка от него. В повечето случаи подаръците наистина са ценни и са страхотен жест към клиента!

 

Промо код за безплатна доставка

Наличието на подобен ваучер за напълно безплатна доставка е страхотно, особено когато закупувате продукт, чиято доставка би била доста скъпа. Не подценявайте преимуществата и на този вид купони за намаления.

 

Огромно намаление още с първата поръчка от Gearbest

Ваучер за пазаруване в Gearbest - dpanov.com

 

За да получите 26 долара намаление за първата си поръчката в платформата е необходимо да следвате следните стъпки:

  1. Кликнете на бутона за получаване на $26, който се намира малко по-долу.
  2. Ще се отвори прозорец като този на изображението. Въведете имейл адрес.
  3. Направете регистрация в Gearbest.
  4. Добавете желаните продукти в количката за покупка.
  5. Въведете промо кода, който сте получили.

За да получите купон код за 26 долара намаление при първата си поръчка, кликнете на този бутон:

грабни $26 бонус ➔

 

Gearbest точки

Точки за допълнителни намаления в Gearbest - dpanov.com

 

Платформата предлага уникална възможност да пазарувате още по-изгодно и на по-ниска цена. Това става благодарение на бонус програмата „G Points“.

Както се вижда на изображението по-горе, имате възможност да трупате точки, които да преобразувате в допълнителни отстъпки.

50 точки = 1 долар

Тези точки имат определена валидност, но тя е обикновено между 3 и 6 месеца. Може да използвате за допълнителна отстъпка в една поръчка не повече от 2500 точки, което всъщност са 50 долара!

 

Методи на доставка

Всеки търговец предоставя определени вариант за доставка на поръчаните от него продукти.

В страницата на избрания продукт има раздел, в който може да се информирате какви са опциите за доставка и дали може да се възползвате от сигурен и безплатен транспорт, за да ви бъде още по-изгодно пазаруването.

Доставката от Gearbest е в общи линии като при останалите магазини, които са китайска собственост. Възможностите са:

  • Използване на китайски пощенски услуги;
  • Приоритетна линия;
  • Доставка с куриер, най-често DHL.

Съответно ето и какви са цените при различните варианти:

 

Пощенски услуги

Доставките биват два вида:

  • Регистрирана проследяема пратка

В този случай заплащате обикновено минимална такса, за да получите своя проследяващ номер. В повече случай става дума за сума под долар или два. Определено си заслужава, тъй като можете спокойно след това да проследите пратка, която е изпратена от китайски магазин, като кликнете тук.

  • Нерегистрирана непроследяеама пратка

Чрез този метод на доставка ще получите стоката си с напълно безплатна доставка. Нямате особена възможност да проследявате колета, макар че в някои случай все пак търговеца ви предоставя тракинг номер за проследяване. Обикновено доставката пристига за срок между 1 и 4 седмици.

 

Приоритетна доставка

Този метод касае най-вече хората в Европейския съюз, към които спада и българския народ. Китайският търговец изпраща пратката първо в склада си в държава от Европейския съюз, където се освобождава от мито и ДДС, след което отпътува до адреса на получателя.

Това е по-рядко срещана възможност за доставка, защото се предлага от по-малък брой търговци. При този метод имате възможност срещу минимална такса – около долар, да получите много бързо и още по-сигурно доставката си.

След като получите проследяващ номер на поръчката си и може да следите движението на пратката онлайн.

 

Доставка с куриер

Доставката с куриер на поръчки от Gearbest обикновено отнема около 3-7 работни дни. Използват се услугите на EMS и DHL като посредници.

За съжаление цената, която се заплаща за тази възможно най-сигурна и бърза доставка, е в по-сериозен размер. В зависимост от стоката и офертата на търговеца, може да струва 20, 40, 60 долара.

Определено, ако си поръчвате лаптоп за 500 долара, който в България струва 2000 лева, със сигурност бихте платили допълнително 50 долара, за да подсигурите доставката си, нали?! Пък и ще пристигне много по-бързо.

 

Мито и ДДС

В България има публична информация, предоставена от държавните структурни ведомства, във връзка с това кои стоки и над каква стойност се обмитяват. Същото важи и за заплащането на ДДС ставката при внос на стоките.

Пазаруването от Gearbest не е по-различни от това да правите поръчка от други китайски и международни платформи за търговия на стоки като Aliexpress, Ebay, Amazon, Alibaba и т.н.

При пазаруването от онлайн магазина важат същите законови разпоредби, така че може да сте спокойни, че няма нищо по-различно в тази връзка.

 

Складове на Gearbest в Европейския съюз

Това е изключително важна и удобна точка при пазаруване от Геарбест от страна на българи.

Причината е, че ако купувате стока, която се намира в някой от складовете на онлайн магазина, който е позициониран в страна членка на ЕС, това означава, че няма да заплащате мито и вносни такси.

Това е огромно предимство за нас, като в този случай обикновено има известна разлика в цената на продукта.

Може да откриете абсолютно еднакви продукти в платформата, които са на различна цена, само защото се намират в различни складове.

Правилото е, че стоката в китайския склад е много по-евтина, в сравнение с тази в европейски, американски или друг склад по света.

виж ВСИЧКИ оферти без мито ➔

 

Мобилно приложение

Gearbest разполагат с уникално приложение, както за Android потребители, така и за Iphone, което е налично в Appstore.

През приложението може да пазарувате по същия начин, както и през десктоп варианта на сайта.

Разликата е, че ще получите значително по-добри цени за едни и същи продукти, включително и промо кодове за допълнителни намаления и безплатна доставка.

Вземете $3 бонус при инсталация и първа поръчка през мобилното приложение, кликвайте на този бутон:

към Gearbest ➔

 

Мнения и отзиви за пазаруване от Gearbest

За да напиша този материал аз се оповавах на собствения си опит в платформата, както и потърсих информация в редица източници в цял свят.

Позитивните мнения за продуктите са буквално хиляди. В България повечето хора неглижират тази платформа, но всъщност тя си има своите предимства и недостатъци пред Алиекспрес, Ebay и всички останали китайски онлайн магазини.

Най-големите притеснения на хората са свързани с дългия срок на доставка, качеството на продуктите и гаранцията за електрониката.

Всъщност истината е, че успях да намеря много малко мнения на недоволни хора. Нека бъдем честни – винаги ще има хора, които ще бъдат недоволни, но в повечето случаи се касае за такива, които носят и те вина, за да се окажат в текущото си положение.

Ако имате притеснения, не забравяйте, че всички стоки имат гаранция, възможности за бърза и/или безплатна доставка, както и са оригинални! Методите за плащане също са подсигурени и при проблем с поръчания продук или за непристигнала пратка, получавате парите си обратно по сметката!

Често задавани въпроси

 

❓ Какво е Gearbest?

Gearbest е онлайн магазин, в който може да откриете хиляди продукти, особено електроника. В сайта търговците са реномирани и се предлагат единствено оригинални стоки. Може да закупите на много добра цена от водещите продукти на китайски производители, както и европейски такива.

Повече информация за магазин Гиърбест може да прочетете тук.

✅ Къде мога да прочета мнения за Gearbest?

В България мненията са рядкост, тъй като обикновено хората, когато са доволни, рядко споделят информация. По-често се случва да се споделя негативно мнение.

В случая Gearbest е един от топ магазините за пазаруване на супер ниски цени на оригинална електроника. Отзив за магазина може да прочетете тук.

? Как се пазарува в Gearbest?

Покупката на продукти от магазина не е по-различна в сравнение с останалите световноизвестни магазини. Важно е да направите регистрация, чрез която може да натрупате точки, които да обмените за отстъпка от цената на избраните продукти.

? Може ли да се пазарува в Gearbest от България?

Да, разбира се. Магазинът е достатъчно известен и дори някои от складовете му се намират в Европа, което спомага за по-бързата доставка на продуктите. Ако желаете да се възползвате от намаление при първата поръчка, кликнете тук.

❓ Поръчаните стоки в Gearbest минават ли през митницата?

И да, и не. Зависи каква е стоката, нейната цена, както и от кой склад на търговеца пътува. Ако продуктът пристига от склад на територията на Европейския съюз, няма да премине през митница със сигурност.

Повече информация за тези складове в Европа може да прочетете тук